Första Ant-man trailern

Idag släpptes den första trailern för Marvels “lilla” rulle i år. Det är Ant-man med Paul Rudd som Scott Lang och Michael Douglas som Hank Pym i grått skägg.

Trailern är oväntat mörk med tanke på regissören Peyton Reeds bakgrund. Reed har mest regisserat komedier med varierande resultat. Själv är jag väldigt förtjust i sexkomedi-hyllningen Down with Love, jag skrattade ett par gånger under Yes man och Bring it on är mycket bättre än sitt rykte. Men en sak de tre filmer har gemensamt är att de på inga sätt är seriösa eller mörka i tonen.

Så därför blev jag lite förvånad när majoriteten av den knappa två minuter långa förhandstitten går i moll. Ett skämt levereras precis i slutet, där Scott Lang undrar om namnvalet “Ant-man” är så värst lyckat. En klassisk parering av vad förmodligen kommer vara många oinsattas första reaktion, vad är Ant-man för något?

Annars ser det ut som en skön blandning av praktiska effekter och högkvalitattiv CGI. Jättemyran som sidekick perfekterades visserligen i och med Älskling jag krympte barnen från 1989, men denna skimrande flygmyra såg riktigt bra ut.

Andra smådetaljer värt att nämna är att Evangeline Lilly spelar Pyms dotter Hope Van Dyne i klassisk pottfrisyr. Hon verkar stå för en hel del rövsparkande, frågan är bara om Marvel väljer att följa existerande seriekanon och låta henne flyga och stinga men inte krympa, eller om hon får ärva mammas (Janet Van Dyne/The Wasp/Get-Inga) krafter fullt ut. Ännu mer intressant är när/om hon kommer att bli ondingen Red Jacket.

Slutligen vill jag ge två tummar upp till Ant-man-dräkten som ser riktigt bra ut. Lagom cool men ändå med en känsla av att vara hemmasnickrad till viss del.

//ANT-on

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *