Hög av Serie-Film #5 – Captain America: The First Avenger

Hög av Serie-Film #4 - Thor
Captain America: The First Avenger fortsätter vår genomgång av MCU-filmerna.
Ladda ner: Hög av Serie-Film #5 – Captain America: The First Avenger
Storlek: 10 Mb
Speltid:
12 min
Medverkande: Anton Bjurvald, Anders Lundgren, Freddie Kaplan

1 comment on “Hög av Serie-Film #5 – Captain America: The First Avenger

  1. hogavserier skriver:

    Tack vare Antons fantastiska redigeringsarbete hörs det inte att den här inspelningen drabbades av en del tekniska problem. Men bakom kulisserna var Skype inte helt samarbetsvilligt så en del intressanta saker föll bort. Därför några ytterligare kommentarer till denna fantastiska film:
    1. Notera hur Joe Johnston upprättar en dialog med en annan känd äventyrsfilm genom repliker från Johann Schmidt/Red Skull (Hugo Weaving) samt en del visuella markörer. När han plockat upp The Tesseract hos dess olycksaliga väktare i Tønsberg säger han (i parafras) “And Der Führer digs for trinkets in the dessert…” Jag är inte den förste att tolka det som en hänvisning till “Raiders of the Lost Ark” (Steven Spielberg, 1981).
    2. När Arnim Zola (Toby Jones) introduceras ser vi honom genom ett förstoringsglas, en blinkning till hur han i serierna transporterat sitt medvetande till en robot med en monitor, placerad på magen av alla ställen, där hans ansikte syns. Under flykten från en Hydrabas är ritningarna till den roboten det sista Zola trycker ner i sin portfölj.
    3. Någonting helt annat: En stor del av behållningen med filmen är Tommy Lee Jones porträtt av den buttre löjtnanten Chester Phillips. Då figuren är veteran redan under andra världskriget är det troligt att han aldrig fick stifta bekantskap Nick Fury spelad av Samuel L. Jackson. I den magnifika filmen “The Sunset Limited”, utgiven 2011 alltså samma år som “Captain America: The First Avenger”, möts dock de bägge skådespelarna i en batalj mellan livsfilosofier. Nattsvart nihilism mot tro, hopp och kärlek. Filmen är baserad på en pjäs av Cormac McCarthy och regisserades av Tommy Lee Jones. Finns på HBO och rekommenderas varmt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *