Hög av seriers julkalender 2014: Lucka 18

Fatale_001_Cover_by_Sean_Phillips

Det börjar bra. Phillips vackra omslag till första numret.

 

En av mina största läsupplevelser i år var när jag maratonläste Fatale # 1 – 24 under ett par intensiva kvällar då jag förberedde mig inför vår kanske noggrannaste genomgång av en serie till dags dato. Ni kan lyssna på resultatet i avsnitt 173.

Att ta sig an Ed Brubaker och Sean Phillips noirskräckmästerverk i koncentrerad form var oerhört mäktigt. Serien som berättar om Jo, den förbannelse hon drabbats av och hur den påverkar alla män hon möter är något av det bästa jag stött på. Varje genomläsning  avslöjar något nytt och jag blir stadigt mer imponerad över hur Brubaker knyter samman historien som spänner över många epoker och miljöer. Gör er själva en tjänst och skaffa de fem album som finns ute nu och ta er an denna moderna klassiker under julledigheten! //Anders.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *