Hög av Seriers Julkalender: Lucka 10

Där vi vågar uttrycka lite hopp inför nya tidningen med The Punisher

Punisher1
December är ju traditionellt en månad då man summerar året som gått. Listmanin far i alla som skriver och med en stegrad alkoholkonsumtion på grund av alla julbord, adventscocktails, firmafester och extrainsatta efter-jobbet-öl befinner sig många i ett mer eller mindre konstant tillstånd av fryntlighet. Med denna lucka vill jag leverera något mer framåtblickande utan minsta spår av gemyt. Och vad passar väl då bättre än en smygtitt på Nathan Edmondson och Mitch Gerads “The Punisher”, en del av All New Marvel NOW! (ja de kallar på allvar sin omstart på omstarten för detta), vars första nummer kommer ut i februari? Edmondson har jag haft ett gott öga till i år på grund av den spy-fiserie han gjorde med eminente kroatiske tecknaren Tonči Zonjić, “Who is Jake Ellis?” och “Where is Jake Ellis?”. Sistnämnde serieskapare hade jag den stora äran att vara först med att bjuda in till en festival när han var gäst på SIS13 i april.

PunisherCrocs

Edmondson förlägger Frank Castles fortsatta krig mot brottslighet till Los Angeles istället för den traditionella hemvisten på östkusten. I en intervju på Comic Book Resources säger han bland annat följande om sin vinkling på Marvelhjälten: “He’s not insane. He’s tortured, in constant pain; his conscience is warped. In his pain, he’s reverted back the machinery of his military training, and he’s taken that to another level. I’m thrilled to explore his psyche, but especially fun are his more human moments; his interactions with “normal” people. His breakfast habits and animal friends, for example.”
The-Punisher-Mitch-Gerads-Teaser-610x925

Djurvänner, säger du? Trots att tanken på en mer “mänsklig” mästerman ger mig vissa dubier, de bästa serierna jag läst med The Punisher är som bekant Garth Ennis Maxsvit som var i princip helt renons på ironi och blinkningar till övriga Marveluniversat, tillåter jag mig att hoppas för ett litet tag att det här kan bli ett lyft för min favorithjälte efter att han under året missbrukats i måttligt genomtänkta titlar som “Thunderbolts”. Återkommer med en recension i februari 2014./Anders.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *