Hög av Seriers julkalender: Lucka 18

Seriesamlande

På grund av stundande utökning av familjen omorganiserar jag nu min seriesamling. Serieböckerna får stå kvar i sina hyllor men värre är det med lösnumren. Jag har tidigare haft ett intrikat system av Ikeas tidskriftssamlare Flyt med uppsatta tidningar framför (två st Flyt-ryggar är nästan exakt lika breda som ett tidningsomslag) men har nu övergått till de ikoniska lådorna som kallas short boxes (via Prempa.nu). De sväljer en hel del, och resultatet är en mer kompakt samling men som i praktiken är lättare att hitta i.

Sen kan man ju pimpa sin samling också. Jag har aldrig varit någon större konsument av figurer utan har alltid prioriterat mer serier, men jag är intresserad av originalkonst … För mer inspiration kan man kolla in andras samlingar. Världens största (?) har Bob Bretall i USA, vars hem verkar vara en enda stor seriehylla!

Bob

Även bloggen Robot6Comic Book Resources kan vara behjälplig då de tar emot bilder på seriesamlingar under etiketten Send Us Your Shelf Porn.

Så över julens mer rastlösa dagar, ta en titt på din egen seriehylla! Men kom ihåg, räkna inte med att bli rik på din samling

//Freddie

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *