Hög av Seriers julkalender: Lucka 19

Jag vill börja med att be om ursäkt till mina båda medpocastare då detta absolut inte är något de sysslar med. Men jag känner att det finns en del av seriekulturen som vi talar ganska lite om och som ändå måste uppmärksammas. Jag talar om lavatorieläsandet. Det finns flera anledningar till att inte göra det. Respekt för mediet, höjd risk för skador på verken, fysiska problem både kortsiktiga (somnade ben) och långsiktiga (sitter man länge på toa ökar risken för hemmorojder). Men trots dessa risker görs det runt om i stugorna i landet. Så jag tänker tipsa om några “skitserier” jag läst på senaste tiden.
akeninja_omslag

  1. Åke Ninja och andra jävlar av Johan Wanloo. Korta ensidesverk som håller hög verkansgrad vad gäller humor per bildruta. Dessutom stripserie som underlättar avstigning från tronen. Risken för “vad händer härnäst”-läsande som förlänger vistelsen är lägre.
  2. En trave enkronors från lokal serienasare. Lättlästa “lättviktare” som Knasen, Kalle Anka, Fantomen, Lille Fridolf, Serie-paraden eller dylikt. Tanken var att de inte kostade så mycket och att slitageångesten blir lägre då serierna ofta ser rätt trötta ut redan vid införskaffandet.
  3. Senaste Previews-katalogen. Kräver dock disciplin då man kan fastna i “vilken PVC-replik av Sopprot ska jag beställa denna vecka”-bryderier.

Om du har några favoritserier när du sitter på muggen får du gärna tipsa oss! Illustrationer undanbedes.

//Anton

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *