Hög av Seriers julkalender: Lucka 22

Golden Apple Comics. Halva världen hade passerat under mina fötter och äntligen stod jag där. Den sista biten hade vi tagit med en för området rätt dyr taxi som hade fört oss genom både extrem misär i Los Angeles Downtown-distrikt och dess absoluta motpunkt i prunkande Beverly Hills. Utanför den omsjungna, närmast legendariska serietidningsbutiken i Hollywood, Kalifornien började min optimism att svikta. Jag hade sett framför mig en flervånings seriebutik där hyllorna dignade av både nya och gamla klassiker. En butik där jag äntligen kunde hitta en samlingsutgåva av DC-serien Legends och kanske till och med få föra ett intelligent samtal med butiksinnehavarna om hur serievärlden såg ut i USA och specifikt i Los Angeles-området.

Tråkigt nog är Golden Apple Comics en butik som skulle varit den fjärde största i Stockholm med en tämligen ointressant bräkpersonal som mest diskuterade huruvida Man of Steel var Scott Snyders bästa filmatisering eller om det var Watchmen som låg högst på listan. Knappt några gamla serier hade de och i princip allt som fanns i butiken kan jag beställa minst lika lätt via sorterad seriebutik i Sverige (eller varför inte prempa.nu)

Så mitt råd till den som planerar en resa till Los Angeles. Hoppa Golden Apple Comics och lägg taxipengarna på bättre saker, som cup cake-smakande tandkräm i godis-emporiumet Sugar eller en kolhydratbomb i form av den utsökta Mackin’ Cheese Burger från Trailer Park Truck – Not your mama’s home cookin’.//Anton

truck

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *