Hög av Seriers Julkalender: Lucka 4

I och med att Fox startar om sin fantastiska fyra de närmsta åren så är det också dags att börja spekulera kring vilka som borde spela rollerna som familjen Richards med bihang. Detta är mina förslag på de fyra huvudrollerna. Min förutsättning är att vi slipper en ursprungshistoria, förmodligen kommer Fox inte att hålla med men hoppet är det sista som lämnar människan. Så rollsättningen räknar med att den fina fyrklövern redan har sina krafter vid filmens början.

Fantastic FourSue Storm AKA Invisible Girl – Det finns otroligt mycket bra skådespelerskor som börjar närma sig 40-snöret, vilket är den ålder jag ser paret Storm/Richards. Min favorit är Michelle Monaghan som visat i flertalet filmer som Kiss Kiss Bang Bang och Gone Baby Gone att hon är mer än bara en damsel in distress. Har både elegansen, skärpan och hårdheten som krävs för att spela Sue Storm.

Reed Richards AKA Mr Fantastic – Ioan Gruffudd fick jobba i motvind med en mycket stelt och tråkigt skriven Reed Richards, det kändes inte som att det var rollsättningen eller skådespelaren det var fel på. Därför tycker jag att vi ger en annan britt med fantastiskt namn chansen. Benedict Cumberbatch skulle vara utmärkt rent fysiskt och vi vet ju att han axlat flera ikoniska genier i både teve-serier och filmer med den äran.

Johnny Storm AKA The Human TorchMichael B Jordan är tydligen filmbolagets förstahandsval. Ett bra val tycker jag. Jordan är en ytterst kompetent skådespelare med rätt energi som både kan bära tyngre dramatiska scener och charma byxorna av sin omgivning. Att det kommer reta gallfeber på trångsynta bakåtsträvare med hudfärgs-hangups är bara grädde på moset.

Ben Grimm AKA The Thing – Ska enligt uppgifter vara helt datoranimerad och därför är det främst en röst vi söker här. John Di Maggio, mannen bakom bland annat Bender i Futurama, är tveklöst världsbäst på låga, grova och raspiga röster. Förmodligen kommer skådespelaren utrustas med ping-pong-draperade trikåer för rörelseöverföring vilket automatiskt kommer skapa fantastiska behind the scenes-featurettes om det är den kraftigt byggde DiMaggio som får äran att bära kroppstrumpan.

//Anton

5 comments on “Hög av Seriers Julkalender: Lucka 4

 1. Mattias N skriver:

  Du tänkte dig att skippa det där med att Sue och Johnny ska vara syskon då?
  Alldeles bortsett från hudfärgen så är det ju en ganska stor åldersskillnad mellan skådespelarna…

  1. hogavserier skriver:

   Nej, jag hade tänkt att Sue och Johnny ska vara syskon. Ser inget i min text som talar emot det. Påpeka gärna vad jag missat. //Anton

 2. Mattias N skriver:

  15 års åldersskillnad mellan syskon är ju inte omöjligt, bara ovanligt.

  Mina färdigheter i rasbiologi är bristfälliga, men så stor skillnad i hudfärg mellan helsyskon är väl sällan skådad?

  1. hogavserier skriver:

   Var står det att de måste vara helsyskon? De kan ju ha olika mammor/pappor eller vara framavlade medelst donator. Sånt här skriver sig självt. Jag vet inte riktigt var du får 15 år ifrån dock. MBJ är 11 år yngre än MM och nog går det att flexa 3-4 år åt båda håll utifrån verklig ålder utan att det skaver för mycket? //Anton

   1. Mattias N skriver:

    Nej, det går nog att jämka ihop. Jag har nu lyckats gräva fram några helsyskon med helt olika hudfärg, så alltid lär man sig något nytt.

    När FF först kom var Invisble Girl den svagaste länken, men sedan länge är det nog snarare Torch. Jag tror inte det var en slump att han fick dö lite temporärt. Därför kan det vara bra om de ändrar/rebootar honom, han kan behöva lite nystart.

    Fast någon Doom i guldrustning eller grå Thing vill jag inte se. Där drar jag gränsen för micklande med kulörer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *