Högens julkalender 2016 lucka 10 – Rörliga serier, positiva upplevelser.

I min förra lucka gnällde jag på året seriefilmsbesvikelser. Detta är årets filmer baserade på serietidningar som stått ut som positiva.

Nu e re krig!

Nu e re krig!

  • Captain America Civil War fortsatte med samma höga kvalité som etablerats i tidigare Cap-filmer. Inte lika tight som Winter Soldier och kanske mer av en Avengers-film men ändå svårslaget underhållande. Flygplatsfighten är en av de bästa actionscenerna i modern filmhistoria
  • Deadpool var en lucka förra året där jag bad Marvel att lägga ner karaktären ett tag. I ett avseende hade jag fel. Ryan Reynolds kärleksbarn till kaxig flamsrulle var både underhållande, annorlunda och genuint rolig. Betydligt lägre budget och väl avvägd respektlöshet gjorde susen. Uppföljare tack, jag hade (lite) fel.
  • The Diary of a Teenage Girl lyckades få till en underhållande men svårsmält (på ett bra sätt) dramakomedi baserad på navelskådning/sexuellt uppvaknande.  Kristen Wiig och Alexander Skarsgård var svåra att sympatisera med, men ändå nyanserade och komplexa. Synd bara att Bel Powley inte övertygade helt i den titulära huvudrollen.

Annars var rörliga serier överlägset bäst på Netflix. Alla tre Marvel Knights-serier från i år övertygade med råge, men Luke Cage är ändå favoriten. Upp till bevis Iron Fist!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *