Högens julkalender 2016 lucka 15: Fem ton

Efter att ha läst stora delar av samlingsvolymen Sensational She-Hulk av John Byrne inspirerades jag till en lista på mina fem favoriter bland tungdunkare i Marvel-världen.

Beta Ray Bill on the cover of Thor #337 (Nov. 1983). Art by Walt Simonson.

Slam!

The Thing – Ben Grimm. Fantastiska Fyrans mest sympatiska karaktär och tillika missförstått stenmonster har den klart bästa översatta signaturrepliken i “Det är Dunkar-dags”. Ben är också ofta motpolen till ärke-drygisen Johnny Storm vilket bara det ger mängder av sympatipoäng.

She-Hulk – Jennifer Walters. Både John Byrnes fjärde väggen-brytare ett par år innan Deadpool tog över den stafettpinnen och hennes senaste vändor med mer inriktning på juridiken är mycket underhållande. Charles Soules och Javier Pulidos vända för knappt tre år sedan rekommenderas starkt.

Colossus – Piotr Rasputin. Medskapare av “Fastball special” tillsammans med Järven, vilket är tillräckligt för en plats på listan. Men även hans 90-tals-kostym, att Mark Millar skrev honom som gay i Ultimate X-men och den långa relationen till Shadowcat under min uppväxt är tre av mina höjdpunkter för ryssen.

Beta Ray Bill. En av Anders favoriter är också en av mina. Gamle hästansiktet var den första varelsen som kunde lyfta Mjölnir efter Thor. Jag har ofta svårt för episka rymdserier, men BRB är jag alltid redo att njuta av.

Iron Fist – Danny Rand. Barfotasluggern med krafter från Himalaya är minst på listan men slår minst lika hårt som flertalet av de andra. Ser mycket fram emot vad Netflix gör med honom under 2017.

//Anton

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *