Högens julkalender 2016 lucka 21: Pulp 21 Comics

Den tjugoförsta luckan handlar om alla underbara, fantastiska, passionerade och skickliga serietecknare därute som inte ännu hittat till de stora förlagen. Innan Marvel, DC, Image, IDW, Boom, Dynamite och de andra stora förlagen hittar serierskapare världen över har dessa byggstenar i branschen ofta harvat i mindre förlag.

Det är ofta i montrar för dessa independentbolag man hittar de knasigaste serierna, de roligaste idéerna och trevligaste pratstunderna. Ett av dessa seriebolag är Pulp 21 Comics, som jag snubblade över på det världsvida nätet när jag letade inspiration för lucka 21. Lustigt nog befinner de sig i Houston, samma stad på andra sidan jorden där min älskade serierbroder Freddie Kaplan håller till dagarna innan jul.

Pulp 21 säger sig brinna för att föra fram nya röster och talanger “oavsett var i världen dessa befinner sig” vilket ju är exakt vad Hög av Serier gjort de senaste sex åren. Så självklart har jag redan kontaktat Freddie i hopp om att han kan hitta deras två första antologier hos någon av Houstons lokala serienasare.

Pulp 21 comics får i denna julkalenders symbolisera att vi alla är en del av en stor seriefamilj och att 99% av alla människor man möter på festivaler, i butiker och på nätet är otroligt trevliga och kunniga människor. Oavsett kön, sexuell läggning eller identitet, ras, religion, ekonomisk eller social bakgrund. Vi är starkare tillsammans, både när vi åker dit och när de kommer hit. Glöm aldrig det.

//Anton

Image of In Media Rex #1 from Pulp Comics

Köp In Media Rex #1 och #2 direkt från Pulp själva.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *