Högens julkalender 2016 lucka #3: Pirater och dinosaurier ohoy!

Ibland kliver man på kulturyttringar som ligger så nära ens egen smak att tankeläsning känns som den mest logiska slutsatsen. Så var det för mig när jag klev fram till förlaget The Phoenix bord på Thought Bubble-festivalen i Leeds. Bakom ett relativt litet bord satt två glada gamänger, varav den ena var Neill Cameron, tecknare av Pirates of Pangaea.

Så vad var det som fick mina cylindrar att gå i spinn på högsta varv. Jo PoP, skriven av Daniel Hartwell, är en piratserie vars historia utspelar sig i en alternativ verklighet där dinosaurer fortfarande vandrar på jorden, ibland med gigantiska slagskepp fastsurrade på ryggen. Jag har inte hunnit igenom hela första albumet ännu (recension kommer i ett framtida avsnitt) men kombinationen sjörövare och dinosar är redan i teorin mycket svårslaget.

Självklart blev det ett köp, av denna titel och två andra ungdomsserier som jag kommer prata om framöver i podden, plus en fin signerad skiss av en Triceratops med en robotpingvin i hög hatt på ryggen (custom made!). Därför innehåller min första lucka för 2016 Pirates of Pangaea!

Pirater och jätteödlor, what's not to like?

Pirater och jätteödlor, what’s not to like?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *