Högens julkalender 2016 lucka 9: Rörliga serier, besvikelser

Seriertidningar har ju numer en helt annan status inom filmbranchsen idag än för en generation sedan. I mitten av 80-talet var det i det närmaste otänkbart att Hollywoods grundpelare skulle bestå av filmer baserade på serier från Marvel och, till viss del, DC.

2016 var ett seriefyllt år i filmbranschen och lucka 9 täcker de filmer som inte riktigt nådde ända fram.

Oscar Isaacs as Apocalypse

Det är tydligen tråkigt att komponera världens undergång.

Batman v Superman: Dawn of Justice hade inte stort förtroendekapital hos Högen, men lyckades ändå göra oss besvikna. Värst var att Snyder så tydligt missförstått de serier han tagit inspiration från. Flera blinkningar till fansen föll platt för att det egentligen bara var visuella översättningar av specifika bildrutor. Det är som att Snyder inte läser de runda pratbubblorna utan bara tittar på bilderna när han läser serier. Dessutom var den tråkig.

Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadows hade i alla fall Anton förvånansvärt nog rätt högt ställda förväntningar på. Uppföljaren till den överraskande bra nystarten från några år sedan missade tyvärr på alla punkter och precis som BvS:DoJ led den av att vara tråkig.

X-men: Apocalypse lyckades med konstycket att tappa bort talangen hos Oscar Isaacs, som kanske är en av Hollywoods skickligaste skådespelare just nu. Under lager av fult och oinspirerat Apocalypse-smink krävdes det ett enormt överspel för att herr Isaacs inte bara skulle se uttråkad ut. Kanske var det en reflektion av filmens publik. Dessutom misslyckades 100% av den nya unga casten att leverera bättre än någon av sina äldre motparter.

Imorgon blir det hyllningar av årets bästa seriefilmer istället.

//Anton

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *