Högens julkalender 2017 lucka 13: Leicia

Sista gången för Leia…

Årets Lucialucka ägnas Carrie Fisher. En av Högens stora hjältinnor gick bort redan i mellandagarna under 2016 men hennes sista film Star Wars: The Last Jedi har premiär idag.

Carrie Fisher var stark, självständig och inspirerande i sin bristfällighet. Hon försökte aldrig vara perfekt och har erkänt att hon gjort misstag, var uppriktig kring kampen med mentala ohälsa och skämdes inte heller för att berätta om de fördelar hennes kändiskap givit henne. För oss är hon en självklar ljusbringare.

I samma anda vill vi också uppmärksamma Musikhjälpen 2017 och årets tema “Barn är inte till salu”. Pengarna går till olika initiativ för att förhindra sexhandel med barn. Två av dessa vill vi ge extra uppmärksamhet, då de drivs av vänner till Högen; Rebellradions Robert Lindberg har en Tradera-auktion där högstbjudande får en Star Wars-poster tecknad och signerad av Mike Mignola samt Sara Bergmark Elfgrens och Karl Johnssons digitala insamlingsbössa där en lycklig deltagare blir intecknad i uppföljare till Vei.

Glad Lucia önskar Högen! Må era saffransbullar vara fluffiga, er glögg värmande och ert ljus skingra vintermörkret.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *