Högens julkalender 2017 lucka 14: Dödsskönt i kistan

ShakyKane1000YardStare

Ibland finns inget bättre balsam för själen än en dos popkulturtryfferat nonsens. Sedan 2010 har serieskaparna David Hine och Shaky Kane levererat just detta i den sporadiskt utkommande och löst sammanhängande serien The Bulletproof Coffin. Sinnesförvrängande historier med så starka färger att man emellanåt behöver solglasögon under läsningen. Raka motsatsen till stilrena, dämpade serier vari livsavgörande frågor dryftas av protagonister med lagoma doser livsleda.

ShakyKane1000YardStareII
I somras kom den starkt metafiktiva done in onesmällen The 1000 Yard Stare, där ingen går säker från en släng av den satiriska sleven. Mest av allt driver Hine och Kane klädsamt nog med sig själva, men den som kan sin seriehistoria och besökt en festival eller två kommer skratta gott och rått åt delikata sågningar av välkända förlag, dekonstruerade superhjältar och tonåringar som gillar maskerad.

ShakyKane1000YardStareIII
Om man i likhet med undertecknad känner för att grotta ner sig i Shaky Kanes värld efter denna aptitretare finns ingen bättre tid än nu. Serierna han publicerade i banbrytande brittiska magasinet Deadline (1988 – 1995) har äntligen samlats i en bok som släpptes under hösten. Den ser ut så här och bör åka upp på julklappslistan om ni inte redan har ett exemplar!
/Anders L.

ShakyKaneGoodnewsBible

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *