Högens julkalender 2017 lucka 18: Preacher – blev bra i säsong två.

För er som inte blev övertygade av första säsongen Preacher i Sam Catlin, Seth Rogen och Evan Goldbergs tolkning kan jag glädja er med att det blir mycket bättre i säsong två. Jag har tre anledningar till detta.

  1. Vi har haft en hel säsong på oss att acceptera att detta inte är serietidningen Preacher utan karaktärerna och idéerna omskrivna för formatet teveserie. Catlin, Rogen och Goldberg har bestämt sig för att behandla Preacher som om det vore Bröderna Grimms samlade sagor och nytolkat istället för att slaviskt följa varje bildruta. En anti-Zach Snyder helt enkelt. Blinkningarna till serien kommer istället mer subtilt.
  2. En av Preachers stora styrkor är de många olika miljöer Jesse, Tulip och Cassidy reser igenom och de knasiga personer som befolkar dem. Att producenterna kände sig tvungna att begränsa sig till Annville var en av den första säsongens sämsta aspekter. Preacher är ju egentligen en road movie i tidningsformat och i säsong två fattade även teveserien var den skullle ta vägen.
  3. Saint of Killers, ypperligt spelad av Graham McTavish, och hans efteverkningar dyker upp redan efter tio minuter in i första avsnittet av andra säsongen. Jag var väldigt orolig för hur den extremt mordiske vandrande vålnaden skulle porträtteras men säsong två fick verkligen till det.

Graham McTavish utmärkt som Saint of Killers

//Anton

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *