Högens julkalender 2018 lucka 3

Willis O’Brien

If you’re going to San Francisco, be sure to besöka några av stadens många trevliga seriebutiker – redigt genomgångna i avsnitt 325.

Men det finns även mer serierelaterat att se som jag inte pratade om. Nere i det hårt turistansatta pirområdet går det att besöka flera inspelningsplatser för Antman and the Wasp men områdets stora seriebehållning är Cartoon Art Museum som fokuserar på animerade seriefigurer. En liten men naggande god utställning med fokus på tidig animationsteknik.

Däremot är det kanske inte riktigt värt att besöka LucasArts huvudkvarter, även om Internet kan få det att verka som att där ligger ett museum. Det gör det, men dit kommer man bara in som gäst till filmbolaget. En liten foajé har en hel del kul filmnörderi, med en staty över stop-motion-animatören Willis O’Brien (King Kong) som största behållning.

För den med intresse för bildkonst utöver tidningssidorna är en rundvandring i staden för att betrakta det många muralmålningarna ett måste. De finns överallt, så var uppmärksam. Guidade turer, både digitala och fysiska, finns för den hugade.

//Anton

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *