Högens julkalender 2019 lucka 1

I år kommer Hög av Seriers julkalender se lite annorlunda ut. Då vår podcast i november startade sitt tionde år och den allmänna (om än diskuterbart felaktiga) inställningen är att årtiondet tar slut 31 december 2019, väljer vi att summera poddens existens med att fylla luckorna med vad vi tycker har varit det bästa från årtiondet. Vi kommer naturligtvis också expandera våra tankar kring 10-talets serier i ett eget avsnitt framöver.

Bild på omslaget till Ether #1 av Matt Kindt och David Rubín.

Först ut är jag (Anton) som får berätta om en ny favoritserie – Ether. Serien publicerades första gången den 16:e november 2016 och görs av Matt Kindt och David Rubín. Den är en sorglig men vackert psykedelisk fantasy-historia om hjälteskapets baksidor, en analogi över den goda gärningen som ursäkt för flykt från vardagen.

Matt Kindt balanserar tungt allvar med glättiga skämt på ett sätt som för tankarna till det bästa av Terry Gilliam eller Guillermo del Toro. David Rubín, en ny favorit, tecknar köttigt och färglatt med detaljer som drar tankarna till både Geoff Darrow och Frank Quietly.

I skrivande stund har två volymer släppts och jag rekommenderar båda med brasklappen att serien innehåller inte helt okontroversiella inslag av självmord.

2 comments on “Högens julkalender 2019 lucka 1

 1. Bo Jönsson skriver:

  Hej!
  Vad måste man göra för att kunna lyssna på era julkalenderavsnitt?
  Får dem som vanligt i acast men de går inte att spela upp (har även försökt med andra poddspelare – samma resultat). Får bara som svar att de inte går att ladda, inte är tillgängliga etc etc.
  Häls
  Bo J

  1. hogavserier skriver:

   Hej Bo! Vår julkalender är bara blogg-inlägg, beklagar om de dyker upp i podcast-flödet och ser ut som att det går at lyssna på dem!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *