Högens julkalender 2019 lucka 7

Blacksad är en av mina absoluta favoritserier, speciellt om jag ska räkna in serier som jag hittat i vuxen ålder. Jag älskar alla album, men den enda som kvalificerar på den här listan är den femte volymen – Amarillo – som kom ut 2013.

Historien är mer actionfylld än tidigare Blacksad-historier, en lite spretig “road comic” inspirerad av 50-talets beat poeter och deras verk, i synnerhet Jack Kerouacs On the road.

Ett exempel på Guarnidos dynamiska stil.

Men även om Amarillo är något svagare än de tidigare albumen, innehåller den flera av Blacksads skönaste biroller – som den sura Koala-clownen Elmore eller hyena-advokaten Neal Beato. Plus att vi får träffa Johns syster Donna i en kort stund av lugn och familjemys mitt i all cirkus.

/ Anton

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *