Högens julkalender 2019 lucka 8

Under våren 2015 var jag föräldraledig och bodde på Manhattan. En dag plockade jag upp den relativt färska serieboken Here av Richard McGuire i någon av seriebutikerna som jag och barnvagnen rullade runt mellan.

Jag minns inte exakt hur jag fått nys om den, antagligen hade jag läst nån lovprisande recension på nätet, men något med boken verkade intressant. Konceptet hade McGuire redan utforskat i en sex sidor lång serie i magasinet Raw 1988 – att låsa seriens (och läsarens) synvinkel och visa händelser genom historien på just denna plats.

Resultatet blev för mig en svindlande och mycket stark läsupplevelse som jag minns med glädje än idag. Kanske var det att jag själv just då var på en plats som förstärkte min läsning, i en mytomspunnen stad med mitt förstfödda barn, kanske är det vad Here faktiskt handlar om.

/ Freddie

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *