Högens julkalender 2020 lucka 15: Förvirrade dubbeldippar

Att 2020 har varit något av ett förvirrande år är inte konstigt eller ovanligt för många av oss. Men ändock har undertecknad gjort mer än ett dubbelköp av tidigare redan ägda serier under 2020. Felet är att jag inte varit tillräckligt nitisk med att registrerat mina digitala köp i den samlingsapp som Freddie Kaplan redan nämnt i en tidigare lucka i denna kalender.

En digitalt dubbeldipp.

Jag har till exempel köpt Little Bird – The Fight for Elder’s Hope digitalt i ett Humble Bundle-paket och sedan glatt “fyndat” den i fysisk form två månader senare. Jag var på väg att köpa Copra i butik och var ledsen över att inte kunna delta i samrecensionen när butiken inte hade den inne, men först glatt överraskad att den låg i en digital Image-låda jag köpt 2018 och sedan lätt besviken på innehållet (är inte alls lika begeistrad som Freddie). Första volymerna av Plutona, Pretty Deadly och Slam! är andra exempel på sådant jag äger både fysiskt och digitalt tack vare tidigare slarv med registreringen och dåligt minne.

Men ibland köper man dubbelt även fast man har uppdaterat sin app. Jag hade problem med nummerordning på Tom Kings Batman-volymer när jag jag kompletterade mina tre första deluxe-hardcovers med volym 4 och 5. Men de två volymerna innehåller samma serier som de trade paperbacks jag redan ägde. En enkel internetsökning hade gjort detta uppenbart, men i min komplettist-iver överslagsgissade jag att det skulle vara volym 4 som blev delvis dubblerad. Inom mitt civila yrke kallas detta för ett SBS-fel, där SBS står för Skit Bakom Spakarna.
//Anton

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *