Högens julkalender 2020 lucka 22: Något att se fram emot

Är det någon som vågar sig på att nära några förhoppningar gällande 2021? Erfarenheter från det snart gångna året gör att det förefaller bättre att stålsätta sig för ytterligare prövningar. Är själv inställd på ytterligare minst tolv månader hemma med familjen, fria från sammankomster och fullt med tid för introspektion, träning och skrivande. Samt givetvis massor av läsning. Inte så stor skillnad mot ett vanligt år alltså, även om jag vanligen ägnar mig åt dessa aktiviteter utan att apokalypsen känns mer nära förestående än vanligt.

Nedan en sammanställning av några titlar jag i vilket fall hoppas ska lysa upp vintermörkret något.

Släppt tidigare i december men har ännu inte dykt upp hos svenska återförsäljare. Copyright: Fantagraphics Books
BWS är redan nu en av de främsta tecknarna från sin generation och den här serien som varit under arbete i 35 år verkar bli hans främsta verk. Släpps av Fantagraphics i januari.
Jag tröttnar aldrig på att läsa serier av eller texter om Steve Ditko. Zack Kruses bok verkar bli ett intressant bidrag till Ditkobiblioteket. Dessvärre svindyr inbunden då den släpps av University Press of Mississippi.
Samma sak gäller givetvis Jack Kirby och den här initierade genomgången av hans Magnum Opus får händerna att vibrera av habegär! Copyright: TwoMorrows Publishing.
Yokaichefen själv Shigeru Mizuki tar sig här an japansk folklores urtext. Kan inte bli annat än briljant. Copyright: Drawn & Quarterly
En tecknare jag skam sägandes inte kände till förrän den här dök upp i Previews. Man lär så länge man lever. Copyright: Fantagraphics Books

Så oavsett vad som händer, God Jul och Gott Nytt Läsår på er!
// Anders L.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *