Högens julkalender 2020 lucka 9: Cartoonist Kayfabe!

När man själv sysslar med att producera så kallat “content” för andra att åtnjuta så är det lätt hänt att man inte läser eller ser så mycket av samma vara själv. För mig personligen tar det väldigt mycket emot att t ex lyssna på en annan pod om serier.

Men det finns givetvis undantag! Cartoonist Kayfabe!1 är en kanal på Youtube som drivs av serietecknarna Jim Rugg och Ed Piskor (som bl a ligger bakom mastodont-projektet X-Men Grand Design som sammanfattar åratal av X-Men där ett nummer komprimeras till en enda sida). Även Freddie-favoriten Tom Scioli (Transformers VS GI Joe, American Barbarian) gästar på vissa avsnitt!

De dissekerar bl a gamla nummer av industritidskriften Wizard Magazine, och gör djupdykningar i de tidig Image-utgivning och kända titlar som Days of Future Past, Batman Black & White, Flex Mentallo med mera.

De avslutar dessutom varje avsnitt med ett motto som känns väldigt välbekant …

//Freddie

1 Kayfabe är ett begrepp som ursprungligen kommer från amerikansk pro-wrestling och syftar på den s k suspension of disbelief som förekommer där i form av narrativ m m.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *