Högens julkalender lucka 10

Under sommaren åkte jag runt i Japan med familjen och min vana trogen så besökte jag väldigt många bok- och seriebutiker. Så det var med stor glädje som jag upptäckte att mangan Gaikotsu Shotenin Honda-san, eller Skull-face Bookseller Honda-san, nyligen blivit en skojig anime.

Honda jobbar i en bokhandel specialiserad på manga, där han släpar tunga bokhögar och svettas över att behålla lugnet i kniviga interaktioner med kunder. Jag har själv inte jobbat i bokhandel men efter många år på bibliotek är ändå igenkänningsfaktorn hög. Det florerar dessutom många utländska besökare i Hondas butik så igenkänningen kan bli dubbel! I första avsnittet kan vi t ex se en svensk tjej staka sig fram på japanska i jakten på en diger lista av Boys Love-böcker.

Serieskaparen kallar sig också Honda då mangan utgår från självupplevda händelser efter år av arbete i en bokhandel. Hen tecknar sig själv som ett skelett (utarmad?) och hens kollegor är förklädda med påse, bandage, mask eller pumpa på sina huvuden.

Man kan se animen på t ex Crunchyroll.

//Freddie

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *