Högens julkalender lucka #8: Serier i tv-spelvärlden

Att serier gör avtryck i andra medier är inte nytt för 2015. Under lång tid talades det mest om filmatiseringar eller teveserierversioner av serietidningar, men på senare år har serier lika ofta läckt över i tv-spelsvärlden.

I år har dock ubudet varit oväntat snålt. Förutom det avslutande spelet i hyllade Arkham-serien baserad på Läderlappens eskapader är det inte många russin att pilla ur kakan.

Arkham Knight

Batman blev alldeles knäckt!

Den sista delen kallad Arkham Knight var minst lika välgjord som de tre tidigare spelen och gav spelaren möjligheten att rulla runt i den mäktiga Batkärran, som numera är mer tank än bil.

Personligen var jag mer intresserad av sidospåren där min favorit Man-Bat fick en stund i det regniga gatljuset. Huvudhistorien, kretsande kring än mystisk onding vid namn Arkham Knight, var tyvär rätt förutsägbar för den som är någorlunda kunnig i Gothams persongalleri.

I övrigt fick vi se ett nytt Lego Batman-spel, ett racingspel med Gustaf (!) kallat Garfield Kart, Snobben-spel kopplat till den animerade film som hade premiär 2015 och en upphottad version av det några år gamla Deadpool-spelet. Det ska till att smidas medan Wade Wilson är het.

Nästa år ser det inte bättre ut än att det är The Walking Dead: Michonne, Lego Marvel’s Avengers, Attack on Titan och del fyra i Naruto Shippuden Ultimate Ninja Storm som får hålla seriefanan högt i spelvärlden. Förutom att Telltale kanske äntligen kommer ut med sitt omtalade Batmanspel i klassisk peka-och-klicka format. Något den gamle långörade detektiven är som byggd för.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *