Högens julkalender 2016 lucka 7: Seriestaden Malmö

I början av veckan gjorde jag ett kort besök i Malmö och passade på kolla in Rum för serier och serieskolan Kvarnby folkhögskola.

fullsizerender-2

Rum för serier är Seriefrämjandets galleri och bjöd på ett finsmakar-utbud av serier och en hel del böcker knutna till de olika utställningarna som fanns att beskåda, t ex en om Kim W. Andersson och en som firade Bamse 50 år.  En annan detalj jag noterade var försäljningen av gamla svenska lösnummer samlade i rejäla luntor till fördelaktigt pris. Om det klassas som “för tungt och för lätt”? Kanske – men oavsett är det ett bra julklappstips!

fullsizerender-4

Bara ett par stenkast därifrån ligger kulturhuset Mazetti som inhyser Seriefrämjandets kansli men också Serieskolan som är en del av Kvarnby folkhögskola. Jag blev hälsad av supertrevliga läraren Natalia Batista (som själv är en framgångsrik serieskapare) och hon gav mig en exklusiv rundvandring i lokalerna.

För dig som blir avundsjuk på Serieskolans elever och vill utveckla ditt eget serieskapande kan jag rekommendera Natalias suveräna YouTube med tips och tutorials.

Jag kan också tipsa om att Serieskolan har julmarknad på lördag 10 december och då är skolan öppen för allmänheten. Passa på att ta en titt och fynda unika klappar!

//Freddie

 

img_1033

Freddie och Natalia på Serieskolan

fullsizerender-3

Lokaler på Serieskolan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *