Hög av Seriers Julkalender: Lucka 11

Det är dags att titta på de serietidningsfilmer som kommer på bio nästa år. Inte riktigt samma startfält som 2013, men nog finns det några guldkorn att se fram emot!

Rocket Racoon och GrootThe Amazing Spider-Man 2
Lite många skurkar, lite lite självdistans. En av Marvelvärldens gladaste gamänger har i Mark Webbs regi och Andrew Garfields gestaltning blivit lite av ett skitstövel. Frågan om ett tillägg av tre(!) nya skurkar kommer att få detta från mediokert men vackert till vasst och spännande. Oavsett så ser vi fram emot att se vad Paul Giamatti (med serievana från the Amazing Screw-On Head och American Splendor) kommer att åstakomma med en mekanisk Rhino.

Captain America: Return of the First Avenger
Ed Brubaker menar att manuset till den här filmen (alltså inte hans förlaga utan manuset han läst som skrivits utifrån hans förlaga) bådar för den kanske bästa serietidningsfilmen någonsin, The Dark Knight inkluderat. Vi hoppas att en på förhand stenhård Falcon och Robert Redfords pondus hjälper CARotFA att nå ännu högre än sin föregångare.

X-Men: Days of Future Past
Brian Singer är tillbaka! Även om vi alla gillade Matthew Vaughns tolkning av X:en så känns det på något sätt att arrogante men bitivs geniale Singer åter får ratta den skuta som etablerade honom som ett namn att räkna med i slutet av 90-talet. Att vi både får Sirs Patrick och Ian samt herrar Fassbender och McAvoy i samma film kan bli utmärkt, men det finns också viss risk för alldeles för många kockar till en lite för liten soppskål.

Guardians of the Galaxy
Hade det inte varit för inkluderandet av Rocket Racoon och Groot så hade kanske GotG varit den första Marvelproducerade filmen som vi skippat på bio. Men med tillskott av allas vår favorit inom familjen halvbjörnar samt gamle Barkis så kan detta bli galenskaper av lagom mått. Kommer nog att vara mer glada skratt och fysisk komedi än tidigare Marvel-alster, och då räknar vi in Avengers!

Robocop
Film som blivit serie som blivit film är också en serietidningsfilm! Ser inte jättebra ut på förhand, men kan kanske bli något stort med Joel Kinnaman i robotdräkten. Om inte annat så är vi mycket sugna på reaktionen från vår kameraman och tillika Robopcop-fantast Johan Hoff tycker om detta.

Teenage Mutant Ninja Turtles
Michael Bay till trots; jag ser fram emot att åter få se Turtlarna på vita duken igen. Speciellt som att favoriten Will Arnett spelar en av de birollerna. Dessutom ska det bli extra kul att se en film med Woopi Goldberg på bio igen. Kan inte bli mer tidigt 90-tal än detta!
//Anton

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *