Serier på vita duken 2013 – Lucka 19

844615-the-wolverine

Vi har lämnat ett mycket lyckat seriefilmår bakom oss. 2012 innehöll mycket som var bra, och flera glada överraskningar. Ingen hade väl på förhand trott att John Carter och Judge Dredd skulle hålla så relativt hög klass? Att både Avengers och The Dark Knight Rises regerat besöksmässigt var mindre förvånande. Däremot var det ju väldigt roligt att även de inte gjorde oss besvikna. Vi var inte eniga om våra åsiker kring The Amazing Spider-man, men kollektivt höll vi filmen högre än vi väntat oss.

Men bara för att vi sett de två största filmerna vi kommer se under 10-talet detonera på filmduken redan 2012 betyder inte att 2013 kommer att ligga på latsidan. Detta är några av de seriefilmer vi hoppas på:

  • Man of Steel – Trots mycket ojämna Zach Snyder i registolen och en andratrailer som gjorde oss betydligt mindre sugna dunkar ändå våra hjärtan lite snabbare när vi ser Stålmannens mantel fladdra i vinden. Verkar fortsätta på den mindre lyckade Singer-filmatiseringens mörkare väg. Dock är vi väldigt förtjusta i fiskargubbe-vinkeln och Michael Shannon som General Zod i Caesar-frippa.
  • Iron Man 3 – Egentligen är det otroligt hur långt Robert Downey Jrs karisma kan lyfta en film. Den andra Iron Man-filmen var ju faktiskt inte speciellt bra och det är väldigt få filmserier i allmänhet, och seriefilmserier i synnerhet, som blir bättre i den tredje utgåvan. Ben Kingsley som den ringbeklädde Mandarin får oss dock att hoppas att Shane Black vet vad han gör. 
  • Lone Ranger – Johnny Depp fortsätter att rada upp varianter av Jack Sparrow och biopubliken tackar och tar emot. Vi tror att Armie Hammer, mannen med lika fantastisk superhjältehaka som superhjältenamn, kan fungera utmärkt som stoisk hjälte brevid Depps Tonto. Om Gore Verbinski sprinklar lite av den Disney-magi som fick första Pirates-filmen till ett sådant redigt matinéäventyr kan detta bli bra för både stora och små.
  • The Wolverine – Hugh Jackman gör sin sjätte film (om man räknar den sköna cameon i X-Men: First Class) som allas favoritjärv. James Mangold blandar och ger men har tillräckligt många bra filmer under bältet för att göra oss förväntansfulla. Baserad löst på Chris Claremonts och Frank Millers serier. Har även denna haft stora problem med att bli klar.

Här är några filmer som vi kommer att se men som kan gå lite hur som helst.

  • R.I.P.D. – Ryan Reynolds och Jeff Bridges som två odöda snutar som reder upp brott i de dödas värld. Aber för de bådas mindre lyckade seriefilmserfarenheter och att filmen haft stora problem med att bli klar. Regissören Robert Schwentke har den ojämna Red på sin meritlista.
  • Sin City: A Dame to Kill For – Robert Rodriguez och tidigare nämnda Frank Miller har inte direkt höjt sina aktier hos Hög av Serier sedan de samarbetade med den första Sin City-filmen för sju år sedan. Trots det kan vi inte göra annat än hoppas att filmen kan lyckas fånga lite  av den stilistiska magin hos sin föregångare.
  • Thor: The Dark Worlds – Tv-serieveteranen Alan Taylor, som bland annat regisserat en rad Game of Thrones och Mad Men-avsnitt, gör sin filmdebut med uppföljaren till Thor. Med tanke på hur otroligt ojämn den första filmen var med Kenneth Branagh som regissör så finns det verkligen anledning att oroa sig.

Slutligen hoppas vi att dessa försvinner långt ner i reabackarna på avlägsen stormarknad.

  • All Superheroes Must Die – Saw möter Kick-Ass i lågbudgetskräckis där fyra superhjältar förlorar sina krafter men ändå måste förhindra att deras ärkefiende slaktar kidnappade invånare i en stad. Tortyrporr i tights känns sååå 2002.
  • Smurfs 2 – Vi älskar smurfarna, men den animerade 3D-varianten faller oss inte i smaken. Vi hoppas mot förmodan att detta blir en flopp.
  • Kick-Ass 2 – Med Matthew Vaughn flyttad från registolen till producentbänken och med hitills mediokra Jeff Wadlow som både regissör och manusförfattare riskerar uppföljaren bli en film där Mark Millars värsta sidor kommer fram.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *