Stötta din lokala seriebutik!

Högen in Happier times (v – h): Anton, Freddie och Anders. Foto: Linda Borgström

Kära lyssnare. Vi känner alla av effekterna av den pågående pandemin. Vi på Högen hoppas givetvis att alla håller sig friska och fortsätter följa de råd som publicerats av exempelvis Folkhälsomyndigheten. De är ju inte svåra att leva upp till för oss som alltid tvättat händerna extremt noggrant i avsikt att undvika fingeravtryck på serier och hellre hänger hemma med läshögen än är ute och ränner på stan! En av de få saker som inspirerar till utflykt är som bekant ett besök hos den lokala seriehökar’n. Och det är viktigare nu än på mycket länge då försäljningen rasar i dessa karantäntider och det finns en överhängande risk att flera handlare tvingas bomma igen permanent innan det här är över. Freddie hörde av sig till Bryson på Comics Heaven för att höra hur man bäst kan stötta sin butik och fick följande svar:

“Tack för förfrågan, det uppskattas!

Vi skulle säga att den största hjälpen skulle vara att beställa/köpa sånt butiken redan har i lager, då det är sånt butiken redan betalt för och gärna skulle få tillbaka pengarna för. Ifall en butik har en rea igång så skulle det hjälpa ännu mer att handla från den, då det är saker butiken vill bli av med.

Att hålla igång sina prenumerationer och att förboka sånt som inte kommit ut än uppskattas alltid. Som butik betalar vi för allt i förväg och får inte tillbaka pengarna på förrän tidningarna faktiskt släpps och kunden kommer in och löser ut dem, men då vet man att det finns kunder och att det kommer in pengar mera långsiktigt också.

Är det svårt att komma in och besöka butiken så är de flesta mer än villiga att skicka. Har en butik inte en fungerande webbshop så kan man alltid maila dem om man letar efter något specifikt. Vi har fortfarande öppet våra vanliga öppettider, och planerar att fortsätta ha det så länge vi får.

Har man, som konsument, inte råd att stödja en butik finansiellt så hjälper det mycket att gilla och dela på sociala medier, och sprida ordet om butiken på så sätt.

Tack för att ni tänker på oss och andra seriehandlare just nu, och hjälper. Vi vet inte hur det är med andra butiker, men fortsätter vi så här för länge så kommer det gå illa för oss.

Mvh,
Bryson
Comics Heaven”

Tack Bryson! Kolla in råden som samme man ger på butikens Facebooksida! Ta hand om er därute och köp och läs mer serier!
/Anders L.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *